NEWBORN

01 / 16

Newbornfotografie kan bij Tiffo Design op 2 manieren. Je kunt kiezen voor de geposeerde newborn in onze studio, met foto's van vooral jullie baby en ook enkele beelden met andere gezinsleden of je kunt kiezen voor een lifestylesessie die kan doorgaan in onze studio (vb onze whitessions) of bij jullie thuis, Dit heeft als voordeel dat je je als kersvers gezin ook rustig kunt voorbereiden op de shoot.

Wij fotograferen meestal tussen de 6 en 18 dagen na de bevalling voor wat betreft de geposeerde newbornshoots, een lifestyle kan binnen de eerste maand na bevallen. Vaak werken we in de ochtend en voormiddag omdat de baby dan nog rustig aan de dag moet beginnen en nog niet overprikkeld is. Er worden foto’s genomen van jullie baby in verschillende posities, dit bij voorkeur wanneer ze slapen. Ik neem dan ook volledig de tijd om jullie kleintje tot rust te brengen. Ik maak heel wat foto's van jullie kleintje op de beanbag met een sobere witte of zachte achtergrond. Op aanvraag kan het eventueel ook in een donkere setting. Het is zo dat ik mijn stijl blijf hanteren, puur en zonder te veel franjes. Natuurlijk en sober, wat zorgt voor tijdloze foto's. Kijk gerust eens naar onze beelden op onze sociale media of op onze site om de stijl te bekijken. Wil je toch liever in mandjes of iets helemaal anders, dan verwijs ik je graag door naar een collega die je daarbij kan helpen.

PRIJZEN VANAF 175 EUR

NEW !!! Newborn op locatie


Wil je helemaal iets anders dan de newbornfoto's in de studio of ben je daar niet helemaal voor, dan is er tijdens de warmere maanden ook de mogelijkheid om buiten een shoot te doen. Pas op dit is niet zoals in de studio en meestal ook in combinatie met mama, papa of broers en zusjes... We kunnen dan vooral een warme herinnering maken aan die eerste weken samen met jullie baby, ook vb borstvoedingsfoto's - hoe kun je nog dichter tegen de natuur zitten - behoren tot de mogelijkheden.


FAQ

Wanneer moet ik reserveren?

Een newborn sessie is aangewezen tussen 6 en 18 dagen na de geboorte. Dit omdat je baby dan nog diep slaapt en zichzelf in allerlei houdingen laat leggen. Daarom is het aan te raden om je sessie nog vast te leggen tijdens je zwangerschap. We maken dan een voorlopige afspraak 10 dagen na de voorziene geboorte. Indien je baby dan vroeger of later zou geboren worden verplaatsen we de afspraak naar een passend moment.

Wat moet ik mijn baby aandoen?

Meestal maken we foto's van de baby in blootje of in een wrap. Het kan uiteraard ook in body'tje. Iets aansluitend wat de vorm benadrukt is alttijd mooier dan een te grote pyjama, dus wil je toch graag foto's in kledij, dan is het best aansluitend. Bereid je goed voor op de shoot en zorg ervoor dat je baby geen spannende kleding aan heeft of de pamper te hard is aangespannen wat voor aftekening zorgt op de huid. Bij foto's in het blootje is het ook goed dat je makkelijke kledij aantrekt zodat deze als de baby slaapt, makkelijk af kan.

Hoe lang duurt een newbornsessie?

De meeste sessies duren tussen 1 en 2 uren, afhankelijk van de gekozen formule. Ik werk aan het tempo van jullie baby, dus dit is vaak moeilijk te voorspellen. De ene baby slaapt onmiddellijk, bij andere kindjes duurt het iets langer of slapen ze helemaal niet. We zorgen voor een goede verwarmde studio en rust waardoor het normaal altijd vlotjes verloopt. ​

Wat nemen we mee naar de fotoshoot?

e meeste foto’s die we maken zijn naturel en zonder veel attributen. Zorg voor reservekleding, pampers, eventueel flesvoeding. Als jullie een knuffel, attribuut, mutsje, haarbandje hebben die jullie graag mee op de foto willen, mogen jullie dat ook meebrengen. Ik heb zelf de nodige materialen en heb ook enkele haarbandjes of wraps, maar hou dit zoals je reeds kon zien in onze foto’s vrij beperkt, zodat de foto’s zo tijdloos mogelijk blijven.

Mogen broertjes en zusjes mee op de foto?

Jazeker, afhankelijk van de leeftijd van jullie ander(e) kind(eren) kijken we welke mogelijke poses we kunnen doen. Ook een gezinsfoto of foto's met mama en/of papa behoren tot de mogelijkheden.

Wat gebeurt er na de sessie?

Na de shoot ga ik aan de slag met het volgende deel van de newbornshoot. Ik maak een mooie selectie van de shoot en ga editen. Dit is een heel belangrijk onderdeel en zorgt voor de perfecte professionele foto. De huid wordt verzacht, rode vlekjes of velletjes worden weggewerkt ... Julle ontvangen dan van on eens foto galerij waaruit jullie jullie foto's kunnen uitkiezen, afhankelijk van de gekozen formule. Kom je hiervoor liever langs, dat kan zeker ook!
Onbewerkte beelden worden niet afgeleverd. Wij bewaren deze wel mocht het in de toekomst nodig zijn nog een bewerking uit te voeren.

Hoe bereiden we ons als ouders voor op de dag van de fotoshoot?

Zorg ervoor dat jullie kindje voldoende moe is. Een warm badje geven en ze voeden net voor de fotoshoot, zorgt ervoor dat hij/zij goed zal slapen. Uiteraard kun je in de studio ook bijvoeden. Doe je baby ook geen moeilijke kleding aan. Kleding uitdoen vinden ze vaak niet zo fijn. Ze mogen het natuurlijk niet koud krijgen en daarom is het altijd nuttig een dekentje te voorzien.

Jullie kindje voelt het als jullie zenuwachtig zijn, dus dat is helemaal niet nodig. Ik heb de nodige ervaring om jullie shoot vlotjes te laten verlopen. En weent je kindje toch of raakt het niet rustig, dan ga ik me alle geduld te werk tot het lukt!

PORTFOLIO NEWBORN