Geen wonder dat ik fotografe ben geworden: het zat er al van jongs af in. Als tienjarige keek ik al op naar fotografen die op een receptie van een huwelijksfeest kiekjes schoten van mensen dei aan het feesten waren en die de liefde vierden… Toen al zei ik… dat wil ik ook !!! Nochtans heb ik eerst een opleiding als onderwijzeres gevolgd. Toen was het nog niet een beroep met zekerheid: fotograaf en kon ik dus best eerst even voor zekerheid kiezen. Mooi meegenomen, blijkt nu, want kindjes staan graag voor m’n lens! 

Dolgelukkig dat ik daarna op kot mocht om mijn droomjob na te jagen. Eind 2001 studeerde ik met onderscheiding af aan het Narafi in Brussel met al heel wat mooie ervaringen op zak. Zo liep ik stage bij Henk Van Cauwenbergh - die nu nog steeds als portret- en modefotograaf aan de slag is - en werkte als editor bij verschillende fotostudio’s. De stap naar een eigen zaak was snel gezet: onder impuls van mijn partner Geert werd Tiffo Design in 2005 geboren. Niet alleen onze zaak, maar ook ons gezin, breidde uit. Onze oogappels Sem en Yune werden geboren en ik had nood aan een eigen fotostudio, omdat ik naast de huwelijksfotografie me ook meer wou gaan verdiepen in de "portraits of life” - fotografie. Dus tijd voor een volgende stap!


Ondertussen beschik over een ruime studio waar de honderden koppeltjes die we de voorbije jaren heb gefotografeerd tijdens hun huwelijk, de laatste tien jaar ook terecht konden voor een shoot met hun baby, voor zwangerschapssessies, voor zwangerschapsshoots, newborn, studioshoot van jouw kindje(s), communie en lentefeest, gezinsshoots of familieshoots. Telkens unieke, liefdevole en leuke momenten die ik mee mag beleven en zo blijf ik ook de levensloop van vele van mijn klanten volgen. Ik wil ook mensen mooi in beeld brengen, maar het vooral spontaan te houden. Niet geforceerd…Belangrijk dat je je op je gemak voelt bij me (en bij een huwelijkskoppel is dat dan vaak vooral de bruidegom, want die staat meestal niet te springen om gefotografeerd te worden) en dat we een goede klik hebben, want tenslotte geef je niet aan iedereen vb je newbornbaby even af. Met kleinere kindjes speel ik vaak ook even of spelen we tijdens het fotograferen spelletjes zodat ze heel speels en spontaan in beeld komen. 


Naast de fotoreportage zelf help ik je ook met plezier verder voor de afwerking van jouw shoot! Ik maak leuke albums of boeken, zorg voor een wanddecoratie die onmiddellijk bij je gasten, maar vooral bij jullie zelf in het oog (blijft) springt! 


Kom je bij mij langs voor een huwelijksreportage, dan neem ik ook in de aanloop naar jullie huwelijk altijd de tijd om het traject met jullie samen te beleven…en kan je me altijd bellen, langskomen, voor advies. Bergen ervaring kunnen jullie zelfs helpen met het opstellen van een dagplanning of voor elk klein ander detail. Shoot dus maar die vragen! 


Ik kan jullie uitnodigingen ontwerpen, een verlovingsshoot maken en met mijn ontwerpskills kan ik jullie zelfs helpen aan een eigen logo of aan ander grafisch materiaal wat van pas kan komen voor jullie mooie dag. 


Op geregelde tijdstippen volg ik ook nu nog workshops en bijscholingen in de fotografie-, editing-, marketing- en ondernemingswereld, zodat ik helemaal up-to-date blijf en ook mijn klanten blijvend in de watten kan leggen. Ik hou er ook van te werken met sociale media en hier content voor te maken, iets wat er de laatste jaren bijgekomen is, maar wat ik ook héél leuk vind. 


Tijdens het covidjaar kreeg ik opnieuw een zee aan tijd om mijn creativiteit te laten botvieren en kon ik shoots die ik al altijd wilde doen eindelijk uitwerken. Gevolg zijn onze nieuwe minisessies en de locatieshoots voor kinderen en gezinnen. Daarnaast maakte ik ook tijd voor een eigen project #JONG 8020 (VEER)KRACHTIG, een fotoreeks waar ook de pers heel wat aandacht aan heeft besteed. Zelfs de regionale televisie kwam langs om hier een filmpje van te maken … check it out (video JONG #8020 (VEER)KRACHTIG. 


Leuke uitdagingen dus voor de komende jaren! Wil je ook samenwerken en kriebelt het om voor mijn lens te staan? 

“Onmiskenbare gedrevenheid, diepvoelendheid, ontwapenend gevoel voor humor”


“Toen zij bij onze allereerste afspraak in de daglichtstudio in Antwerpen gevraagd werd om een trio werknemers samen op de foto te zetten, voelde ik meteen haar onmiskenbare gedrevenheid. Tiny leidde deze mensen in een leuke compositie en bleek niet snel tevreden van zichzelf. Capaciteiten die ik naar waarde wist te schatten. Mijn intuïtie van dat moment heeft mij later niet in de steek gelaten. Nu, een klein jaar en zeven buitenlandse productiereizen plus een pak studiowerk verder, kan ik die bekwaamheid alleen maar bevestigen. Door haar fijne sociale omgang, ontwapenend gevoel voor humor en diepvoelendheid, was het voor Tiny niet moeilijk om professionele modellen die ons beroepshalve vergezelden, te vragen om ook voor haar werk te poseren. Zij deden dit één voor één met overgave en plezier. Met een ook voor mij verrassend mooi resultaat. Tiny à la Lindbergh dus, maar met haar eigen gevoel in de beelden, en dat kan niemand kopiëren”

Henk Van Cauwenbergh , juni 2001