VOORBEREIDEN VAN JE MILESTONESHOOT

Binnenkort weer een mijlpaal! Jullie kindje wordt binnenkort een jaar ouder. Natuurlijk hoort daar een mijlpaal fotoshoot bij, en om deze zo goed mogelijk voor te bereiden, geef ik jullie hier wat richtlijnen en informatie waar jullie vrijblijvend gebruik van kunnen maken.

Kleine kinderen kunnen zich niet lang concentreren op dezelfde activiteit. Daarom is een mijlpaalshoot vooral een aaneenschakeling van prikkels voor jullie kindje. Een volledige mijlpaalshoot bestaat uit verschillende delen/momenten:

 1. Foto's van jullie kindje alleen, met verschillende eenvoudige speeltjes.
 2. Foto's van jullie kindje samen met elk van de ouders apart, en ook samen als gezin.
 3. Foto's met een taart of cake.
 4. Foto's eventueel na een badje.

Jullie kunnen ervoor kiezen om een van deze delen over te slaan. Als je bijvoorbeeld zeker weet dat je kindje niet van een bad houdt, dan laten we dat natuurlijk achterwege. Hetzelfde geldt voor de taart; sommige kindjes vinden het niet leuk om vies te worden, en dan kan het zijn dat de jarige niet zo enthousiast reageert op een cakesmash. Voor de meeste kindjes is het echter een succes en vinden ze het niet erg om zich vuil te maken. 

Normaal neem ik een uur de tijd voor dergelijke shoot, maar soms gaat het ook sneller of iets trager. Vele kindjes kunnen echter niet zo lang bezig zijn, dus alles hangt daar ook wat van af. 

Belangrijk is dat jullie kindje goed gehumeurd is, dus plan de shoot op een moment van de dag waarop dit meestal het geval is. Als bijvoorbeeld om 13.00 uur altijd een middagdutje gepland staat, plan dan de shoot niet om 12.00 uur, omdat vermoeidheid snel kan toeslaan.

Zorg er ook voor dat je kindje niet echt honger heeft, hoewel het ook niet volledig verzadigd mag zijn, aangezien vaak de bedoeling is dat er van de taart wordt gegeten. Met een volle maag gebeurt dit niet altijd.

Wat brengen jullie mee?

Kleding:

 • Kleding voor de foto's met jullie samen en met speeltjes, bij voorkeur neutraal en afgestemd op elkaar als jullie samen op de foto gaan. Vermijd drukke prints en kleuren.
 • Kleding voor foto’s mtet de taart, bij voorkeur ook neutraal, hoewel kleurtjes mogelijk zijn als jullie in een bepaald thema of kleur willen werken.
 • Extra kleding voor achteraf.

Andere benodigdheden:

 • Verjaardagskroon (indien gewenst).
 • Badhanddoek en badcape voor na het badje.
 • Eigen speeltjes die jullie kindje leuk vindt, bij voorkeur neutraal zodat de aandacht niet afgeleid wordt door felgekleurd speelgoed
 • Eigen knuffel (die misschien bij de newbornshoot ook al werd gebruikt) 

Wat ik graag van tevoren wil weten:

 • Welke delen van de shoot willen jullie wel of juist niet doen?
 • Willen jullie een taart? Geef dit dan zeker door. Meestal werk ik met een naked cake, maar het kan ook een vergrote cupcake zijn met slagroom als jullie in een themakleur willen werken. In mijn stijl gebruik ik meestal neutrale decoratie omdat jullie kindje centraal staat, maar als je bijvoorbeeld een specifieke topper op de taart wilt, laat het me dan van tevoren weten.


Heb je nog andere vragen, geef me een seintje.

Ik kijk er alvast naar uit om terug die mooie momenten voor jullie vast te leggen. .