ZWANGERSCHAPSSHOOT - WAT MOET IK AANDOEN?


Jullie hebben reeds een zwangerschapsshoot ingepland en willen nu maximaal voorbereid zijn.

Ik geef hierbij graag enkele tips voor kledij die gepast kan zijn tijdens jullie shoot. Uiteraard vrijblijvend en als jullie zelf een ander idee hebben kan dit zeker ook

Tijdens de shoot kun je eventueel ook een kledingwisslen doen.

SHOOT IN DE STUDIO


Goed zittende basic kledingstukken zijn altijd goed voor iedere fotoshoot. In een mooie witte blouse of open oversized hemd, een standaard aansluitend zwart shirt of in een comfortabele aansluitende jurk komen jij en jouw buik mooi tot zijn recht.

 • Een jeans of jasjes zijn altijd mooi en tijdloos.  
 • En de klassieke LBD , little black, vooraal aansluitend aan de buik kan dat bolle buikje mooi in beeld brengen., ook een kokerjurk leent zich hier heel goed toe
 • Ik heb enkele voiles waarmee kan gewerkt worden ter beschikking, zowel in wit als zwart Deze kunnen met gelijkkleurige, vleeskleurige of zonder lingerie gebruikt worden
 • Een blazerjas en broek (die hoeft niet helemaal toe te kunnen) geven ook leuke beelden
 • een mannenhemd, zwart ,wit ...


 • Specifieke zwangerschapsjurkjes, vb in witte kant, steeds met een mooi geaccentueerde buik ,
 • Lingerie, negligé … , mooi en een tikkeltje sexy zwanger zijn.

MET JE PARTNER EN/OF ANDERE KINDJES

 • Voor je partner en/of kindjes is het belangrijk dat hun kledij past in het plaatje. Draag je voorbeeld een wit hemd of jeans, dan kan dit ook voor de anderen op de foto.

EXTRA TIPS

 • Drukke prints of motiefjes op kledij leiden af ! Vermijd dit dus.
 • Vermijd modetrends, probeer tijdloze, stijlvollle en altijd "modieuze" kledij te dragen, zodat je binnen een paar jaar niet terugkijkt met een idee van "wat had ik toen aan?'
 • Om striemen en kledingafdrukken te voorkomen is het verstandig om een paar uur voor de shoot geen knellende kleding meer te dragen. Zoals sokken of een skinny jeans. Ik werk uiteraard de striemen die er zouden zijn nadien weg op de gekozen beelden, maar je kan het op deze manier soms verhelpen.
 • Schoenen zijn niet heel erg belangrijk, zwart of bruin past altijd. In ieder geval geen hoge hakken (tenzij je voor je individuele foto's graag op hakken wil). Vooral voor de buitenshoots is dat niet praktisch. De voeten staan ook heel weinig op de foto, dus het is geen must hier heel veel aandacht aan te besteden. In de studio wordt ook vaak op blote voeten gewerkt.
 • Bij het dragen van zwarte kledij kan het ondergoed ook zwart zijn en bij witte kledij wit. Wil je foto’s specifiek met lingerie, dan kun je hier natuurlijk dragen wat je zelf mooi vindt. Draag je vb een zwarte kimono of negligé, dan is een zwarte bh, broekje aangeraden en dit ook voor andere kleuren. Vleeskleurig ondergoed meenemen kan ook altijd handig zijn.
 • Vermijd fel gelakte nagels... Wanneer je de aandacht op je zwangere buikje wil leggen is het aan te raden geen te felle nagellak te dragen zodat deze niet afleiden ...Ook juwelen kunnen afleiden.

OP LOCATIE

Alles wat voor de studio geldt kan ook buiten, maar buiten kunnen ook wat extra zaken. WI je foto's met het gezin, dan is het belangrijk dat jullie kledij goed op elkaar is afgestemd.

Natuurlijke tinten doen het altijd ! Kleuren die je dus in de natuur ook terugvindt zoals aardse tinten.

Had je je shoot nog niet vastgelegd of wil je de infobrochure dowloaden, dit kan HIER

Heb je zelf nog andere vragen of struggles, stuur me zeker een berichtje! info@tiffodesign.be