Enkele tips om je newbornshoot goed voor te bereiden!


Jullie hebben reeds een newborn fotoshoot ingepland en willen nu maximaal voorbereid zijn om alles perfect te laten lopen? Ik geef hierbij graag enkele tips voor jullie baby en jezelf zodat dit stressvrij en vlot kan verlopen. Zelf zorg ik voor een goed verwarmd plekje om je baby te fotograferen en werk ik in alle veiligheid!


Een newbornshoot duurt normaal 1 tot 2 uren. Het is normaal dat hier heel wat geduld voor nodig is. Houd daarmee zeker rekening.

Voeding 

Belangrijk is net voor de shoot te voeden, dus voor je vertrekt. Vooraf een badje geven kan ook extra helpen als je een sensitieve baby hebt. Je kan de baby ook beginnen voeden in de studio zodat we dan een rustige baby hebben om mee te werken of je geeft dus net voor je komt eten aan je kindje. Door de warme omgeving en de voeding zal de baby slaperig worden en zijn we klaar om de fotosessie te beginnen. Uiteraard kan er bijgevoed worden indien nodig, het is geen exacte wetenschap :)


Kledingtips voor je baby en voor jou 

Voor jullie kleintje kan ik kort zijn: die is meestal bloot, of in een wikkeldoek of sjaal gewikkeld. Wil je graag met kleertjes werken dan is het best dat deze goed aansluitend zijn, zodat het kindje er niet in "zwemt" en dat het uit neutrale tinten bestaat. Geen motiefjes of bedrukking, eenvoudige lichte kleuren zoals zand, wit, beige werken het mooist binnen mijn stijl. Doe je baby vooraf ook geen spannende zaken aan waardoor aftekening op de huid ontstaat zoals vb een mutsje of een pamper die te hard aanspant. Hou hier voor de shoot rekening mee! Het makkelijkst om naar de studio te komen is de baby iets aan te doen, of in iets te wikkelen wat vlot uit kan (niet te veel wikkel en knopjes, zaken die over het hoofd moeten ...) Valt je baby op weg naar de studio in slaap dan is het des te makkelijker om de shoot aan te vangen en makkelijk de kleertjes te kunnen uitdoen.


Voor mama en papa of andere kindjes is het aan te raden kledij het beste zo neutraal mogelijk te houden. Wit of beige tinten … zodat je zelf niet met de aandacht gaat lopen, maar je baby echt in de kijker staat. Spreek ook af dat jullie zelf ook niet contrasteren maar matchen (vb geen zwart shirt voor de papa en een wit voor de mama)

 "Body to body" is natuurlijk ook altijd mooi, maar daar moet je je ook zelf comfortabel bij voelen. Wil je broertjes en/of zusjes graag met een blote buik op de foto dan kan dat zeker ooK. Kijk gerust eens in ons portfolio om enkele mogelijkheden te zien. Hou er ook rekening mee dat het in de studio warm kan worden voor jullie en dat je dus iets comfortabel aantrekt voor tijdens de shoot.


Nog enkele tips:

Zorg voor verzorgde handen, vaak worden jullie handen bij de baby mee in beeld gebracht .

Vermijd wel felle nagellak, eerder een subtiele naturel nagel is mooier als ik pure babyfoto's maak. Ook voor de foto's met mama en papa, blijf zelf zo naturel mogelijk . Ben je gewoon make-up te dragen dan kan dit uitaard, maar zorg dat de aandacht bij de foto's bij de baby en connectie tussen jullie twee blijft .


Wat moet ik meebrengen?

Pampers, voeding (eventueel wat afgekolfde melk om soms iets te kunnen geven als het eventjes niet zou lukken of in een bepaalde positie tijdens de shoot), reservekledij, tetradoek/handdoek, een vertrouwde doek om jullie baby in vast te houden bij het eventueel ‘bij’voeden. 

Een persoonlijk knuffeltje.. Een tutje, wat voor de nodige rust kan zorgen als je kindje wat onrustig zou zijn, uiteraard als jullie baby dit gewoon is te gebruiken.


Boers of zusjes … 

Zijn er andere broers of zusjes om foto’s mee te maken,, weet dat dan veel afhangt van de "mood' van hen of het al dan niet lukt om samen foto's te maken. Sommige kindjes die net broer of zus werden doen dit onmiddellijk super, anderen zijn nog onwennig en willen liever niet té dicht bij broer of zus ....Ik ken natuurlijk wel wat trucjes om dit te kunnen maken, maar dit is niet alijtd een garantie op succes. Heb je oudere kinderen dan is dit meestal geen enkel probleem. We starten meestal de sessie met de foto's met broer(s) of zus(sen) of kijken wanneer dit het best kan binnen de shoot. Breng voor hen ook iets mee waarbij ze rustig in de studio kunnen blijven en zich bezig kunnen houden (Hou er rekening mee dat de shoot tot 2 uren kan duren). Er is ook wifi in de studio en je kunt hiervan gebruik maken.

Iets meebrengen van drinken voor de andere kindjes kan maar vermijd het rondlopen hiermee.

Sommige mensen opteren ervoor om met broers en zusjes later te komen of apart te komen, zodat ze niet de hele tijd geduldig moeten wachten tijdens de shoot van de baby .


Dieren die mee op de foto moeten kunnen voor de foto in de studio komen, maar deze kunnen niet constant in de studio blijven en kunnen zeker niet vrij rondlopen. Hou hier rekening mee!


Heb je zelf nog andere vragen of struggles, stuur me zeker een berichtje! info@tiffodesign.be

Heb je zelf nog andere vragen of struggle, stuur me zeker een berichtje! info@tiffodesign.be